Необходими продукти:
- 500 гр. бяло брашно
- 12 гр. свежа мая
- 250 мл. топла вода
- 5 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжички сол
- 1 равна лъжица захар
Приготвяне:
Маята съсзахарта се разтваря в топлата вода и се изчаква за кратко да се активира, след което се прибавят останалите продукти и брашното на части, омесвайки до меко, но гладко тесто, което се покрива и оставя на топло да втасва, докато се удвои.
Втасалото вече тесто се оформя на хлебчета в желаната форма,които се намазват със зехтин и оставят да втасат.
Пекат се в незагрята фурна първо на 180, а после на 190 градуса.
Ето и още-:) Тези оформени като кифлички, като разточени, преди да са завити, намазани със зехтин, а отгоре с прясно мляко и поръсени с мак. Чудни!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар