koleda

koleda

четвъртък, 6 юни 2013 г.

Тарали - италиански мини гевречета





              Започвам с това, че тези гевречета са без варене. Е, не са така лъскаво съблазнителни като варените, но пък на вкус съвсем не им отстъпват, а пък си имат чар и те...Сега пишейки това, ми идва и съмнението, дали изобщо в този случай  е правилно да ги наричам гевречета, или просто дребни соленки...Ами...Едно е сигурно - на децата ми са любими, а и на нас също!
По тази причина ги приготвям често. Редувам с гризините и крекерите - много любими и те;).
             И така, рецептата:

             Необходими продукти:

  • 500 гр. бяло брашно
  • 180 мл. прясно мляко
  • 50 мл. олио
  • 30 гр. меко масло
  • 100 гр. настърган пармезан
  • 1 лъжичка сол
             Приготвяне:

             С продуктите, които изброих, замесвам меко и гладко тесто, което остаям да почине за около половин час. 
             Изтекло това време, късам от него парченца с големината на малък орех, които оформяме на гевречета и редя в тавичка, покрита с хартия за печене.
             Пека ги в загрята фурна на 190 - 200 гр. , докато получат приятен загар.
             Хруп - хруп, да ви е сладко! Едното дърпа другото..., както обичат да казват италианците;).


Няма коментари:

Публикуване на коментар