koleda

koleda

събота, 23 ноември 2013 г.

Пилешка яхния




              Тази вкусна и лесна доматено  - пилешка гозба ще ви отнеме точно 40 минути-;)). Уверете се, че разполагате с :

  • 1- 1,100 гр. пилешко месо / на порций - при мен случая са горната част на бутчето/
  • 250 гр. домати от консерва 
  • 1 гл. лук
  • 3 - 4 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 чашка бяло вино
  • 1 чаша горещ бульон 
  • зехтин
  • розмарин, салвия, дафинов лист, лютив червен пипер, сол

                ... и запретнете червръсто ръкави: 

                Задушете за кратко / само до омекване/ моркова, лука и чесъна в зехтин. Добавете измитото, подсушено и осолено пиле, розмарина и салвията и пипера.

           Зяпържете равномерно под капак. Угасете с бялото вино. Прибавете доматите, дафиновият лист, сол и щипка захар и разбъркайте.


           Разредете  с бульона и сварете на слаб огън все под капак, докато изври и остане на мазнина /около 30 минути/.


Няма коментари:

Публикуване на коментар