koleda

koleda

сряда, 29 януари 2014 г.

Крокети с риба тон



            Необходими продукти:

  • 240 гр. риба тон от консерва
  • 100 - 150 гр. смлян сух хляб или галета и още за панировката
  • меката част на една филийка сух хляб / накисната във вода или мляко/ 
  • 150 гр. настърган пармезан 
  • 1 яйце + 1 за панировката
  • 1 -2 скилидки чесън, нарязани на дребно 
  • настъргана лимонова кора
  • сол

           Начин на приготвяне : 

           Рибата се натрошава и в купа се смесва с останалите продукти. Омесва се . Оформят се топчета, които леко се притискат / сплескват/ и се потапят първо в разбито яйце и после в смлян сух хляб / галета/ . Пържат се в сгорещено олио и готови се вадят върху кухненска хартия , за да се отцедят от мазнината.
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар