koleda

koleda

понеделник, 31 март 2014 г.

Ориз с коприва





               Необходими продукти:

  • 5 - 6 пълни шепи връхчета коприва
  • 250 гр. ориз
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 3 - 4 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици пармезан за поръсване / по желание/ 
  • сол
  • зехтин

              Начин на приготвяне. Морковите, лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в зехтин. Добавя се оризът, посолява се и се бланшира за кратко. Прибавя се и измитата и нарязана на дребно коприва. Налива се около 750 - 800 гр. гореща вода и се готви на слаб огън до готовност. Когато се отстрани от котлона, по желание се поръсва с пармезан и се обърква. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар