koleda

koleda

вторник, 15 април 2014 г.

Свинско каре в лимонов сос





                Необходими продукти:


  • 500 - 600 гр. свинско контрафиле 
  • сока на един лимон
  • 1 супена лъжица царевично нишесте 
  • 20 гр. масло
  • 30 гр. олио
  • брашно
  • сол

                Месото се нарязва на много тънки филиики, които се посоляват и овалват в брашно. В широка плоска тенджера или друг подходящ съд се загряват маслото и олиото и в тях се изпържва месото равномерно от двете страни на сравнително слаб огън. В купичка се размива  нишестето с лимоновия сок и около 300 гр. студена вода. Налива се при пържолите, посолява се и се оставя за много кратко да поври, докато се сгъсти. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар