koleda

koleda

четвъртък, 15 май 2014 г.

Лодки от тиквички с варено прошуто и моцарела





                  Необходими са :

  • 4 тиквички
  • 150 гр. варено прошуто / шунка/ 
  • 100 гр. моцарела
  • 1 яйце
  • 1 - 2 супени лъжици настърган пармезан/ изобщо не е задължителен; просто имам навика да го слагам на почти всичко/
  • галета за поръсване
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер, сол на вкус
  • зехтин 
                Начин на приготвяне:

                Тиквичките се измиват и се разрязват на две по дължина. С помоща на малка лъжичка им се отделя вътрешността, която се нарязва на ситно и в купа се смесва и обърква с нарязаното също на дребно прошуто, пармезанът, яйцето, чесънът / пресован или нарязан на дребно/, сол на вкус и черен пипер. Получените вече лодки се пълнят със сместа и се поръсват с галета. Редят се в добре намазана със зехтин тавичка, в която се налива вода / около пол. пръст/ и се пекат на 200 гр..Към края, т.е. когато течността изври, се покриват с парченца моцарела и се доопичат. 
                
                 
         
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар