koleda

koleda

сряда, 31 декември 2014 г.

Студен шоколадов чийзкейк









                  По идея, видяна преди доста време тук , както и изпробвана вече многократно :).


                  Необходими продукти за форма с диаметър 26 см :

  • 350 гр. какаови меки бисквити 
  • 40 - 50 гр. горчиво какао, ако бисквитите , както е и в случая, не са какаови
  • 150 гр. разтопено масло
  • 1- 2 супени лъжица мед
  • 200 гр. пудра захар
  • 600 гр. крема сирене Филаделфия 
  • 200 гр. натурален шоколад
  • 300 гр. течна животинска неподсладена сметана  или обикновена сладкарска, но ако е подсладена към сиренето се добавя по - малко захар
  • 10 гр. желатин 
  • още горчиво какао евентуално за поръсване

               Бисквитите се смилат в блендера , след което в купа се смесват с разтопеното масло, какаото и меда. Объркват се хубаво до еднородна смес, която се прехвърля на дъното на форма с отлепят се ринг и се заглажда добре. Прибира се хладилник.

               През това време сиренето се разбърква с пудрата захар / може и с миксер/ . Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя и той. Обърква се с него. Желатинът се слага в купа със студена вода за около 10 минути. Сметаната се разбива, като една малка част от нея се загрява на котлона и в нея се слага да се разтвори отцеденият от водата желатин. Към сместа  със сиренето се добавя първо желатина. Хубаво се разбърква и после се прибавя разбитата сметана. Обърква се и полученият крем се изсипва във формата върху блата от бисквити. Поръсва се с горчиво какао и се прибира в хладилник да се охлади дори за едно денонощие преди да се разреже.


/ В случая, живот и здраве, ще се случи в първия ден на Новата година, а до тогава...Весела Новогодишна нощ! /

                   
                Добре дошла, 2015!! Здрава, мирна, благодатна и щастлива!!


               
                 
                

Няма коментари:

Публикуване на коментар