koleda

koleda

вторник, 14 април 2015 г.

Пилешки гърди в сос от броколи и сметана на тиган




   
                    Необходими продукти:

  • около 400 гр. пилешки гърди
  • 1 букет броколи
  • 1 - 2 моркова
  • 1 - 2 скилидки чесън 
  • 100 гр. прясна течна животинска сметана / при липса - обикновена готварска/ 
  • 1 чаша бяло вино
  • брашно или чаревично нишесте
  • 30 гр. масло
  • настърган пармезан 

                    Гърдите се измиват, подсушават и нарязват първо по дължина, а след това напречно  на ивички. Посоляват се и се овалват в брашно или чаревично нишесте. В широк тиган се загрява маслото с чесъна и в него за кратко се изпържва месото от двете страни. Редуцира се с бялото вино и като поизкипи се прибавят морковите / аз ги настъргвам/ и броколите, начупени на розички и предварително бланширани за не повече от пет минути във вряща подсолена вода. Задушава се за много кратко и се налива сметаната. Обърква се и като се сгъсти, се отстранява от котлона. По желание се поръсва с настърган пармезан. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар